Андалузијска бајка – 19. и 26.март

Андалузијска бајка – 19. и 26.март

МАЛАГА – ТОРЕМОЛИНОС – 5 дана (4 ноћења) – авионом

ПОЛАЗАК: 19. март 2023. (термин 1), 26. март 2023. (термин 2)

ПОВРАТАК: 23. март 2023. (термин 1), 30. март 2023. (термин 2)

Цена за чланове синдиката је 460 евра

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА:
 1. дан (термин 1 – 19. март 2023; термин 2 – 26. март 2023.) БЕОГРАД – МАЛАГА- ТОРЕМОЛИНОС. Састанак путника код ИНФО ПУЛТА, поред шалтера за check in на аеродрому “Никола Тесла”.
  Термин 1 – У 4.50 сати. Лет за Малагу (ЈУ 576) у 07.50 сати. Слетање у Малагу у 11.25 сати.
  Термин 2 – у 5.45 сати. Лет за Малагу (ЈУ 578) у 08.45 сати. Слетање у Малагу у 12.20 сати.
  Малага је смештена на крајњем југу Шпаније и други је по величини град у покрајини Андалузија. Такође је главни град провинције Малага. Простире се на обалама две реке, Гвадалмендина и Гвадалорсе, које се уливају у Средоземно море. На подручју Малаге преовладава медитеранска суптропска клима, са веома топлим летима и благим зимама. Простор на коме се данас налази Малага био је насељен још у праисторији, о чему сведоче остаци пронађени у пећинама Пилета, Нерха, и других. У Малаги се родио чувени шпански сликар Пабло Пикасо, као и глумац Антонио Бандерас. Малага је данас веома популарна туристичка дестинација са бројним знаменитостима. Алцазаба је тврђава изграђена од стране гранадских владара у XI веку. Смештена је на брду са кога се пружа поглед на околину, због чега је била веома погодна за одбрану. Подигнута је на темељима утврђења из VIII века, а занимљива је по томе што поседује по два до три реда зидина. Унутар тврђаве налази се Насридска палата, као и вртови, дворишта, фонтана, и све то у аутентичном арапском стилу градње. Гибралфаро је дворац смештен на брду изнад Алцазабе, и делом је повезан са овим утврђењем. Подигнут је у X веку на месту где се некада налазио светионик, по коме је и добио име. Проширен је у XIV веку, да би после хришћанског освајања града убрзо био напуштен. Обновљен је тек у XX веку и данас је веома лепо очуван. Са зидина дворца се пружа предиван поглед на град и пучину. Катедрала је један од симбола Малаге. Њена градња започела је у XVI веку у ренесансном стилу, мада са мешавином барока и готике. Земљотрес из 1680. године у већој мери је оштетио катедралу, па је ионако спора градња на крају прекинута. Други торањ никада није завршен, па је катедрала због тога добила надимак „Једнорука“. Она и данас стоји недовршена, у већој мери због тога што многи сматрају да би у случају да буде изграђена до краја изгубила на својој атрактивности. Римски театар је пронађен ископавањем 1951. године. Подигнут је у I веку, у време владавине цара Октавијана Августа, и био је коришћен до III века. Музеј Пабла Пикаса налази се у кући у којој је овај чувени сликар живео. У музеју се налази око 200 његових дела. Малага је позната и по медитеранским специјалитетима, а једно од најпопуларнијих јела је „ajo blanco“, једна варијанта гаспача. Град је познат и по врхунским винима, која спадају у ред најбољих у Европи. Малага је град одличне забаве, културе и хране. Ово је сјајна дестинација за незаборавно уживање. Одлазак за Торомолинос. Трансфер до хотела. Смештај у хотел апартманског типа. Слободно време. Ноћење.
 2. дан (термин 1 – 20. март 2023; термин 2 – 27. март 2023.) ТОРЕМОЛИНОС / ГРАНАДА – МАРБЕЉА /. Слободан дан за индивидуално разгледање града или факултативни целодневни излет аутобусом за Гранаду. Гранада је веома стар град. Због заштићеног положаја између околних брда, као и због неуобичајено плодног земљишта, ово подручје било је веома рано насељено. Гранада је позната по историјским грађевинама како из доба Мавара, тако и из доба готике и ренесансе. Најзначајнија грађевина из доба Мавара је утврђење Алхамбра, што значи црвена тврђава (стене од којих је саграђено утврђење су црвене боје). Подигнуто је у XIII и XIV веку као резиденција маварских краљева. Његове темеље је у XIII веку поставио Мухамед I, зачетник маварске династије Насрид, који је подигао палату, али и бројне фонтане окружене воћњацима и вртовима у којима вода жубори по мермерним подовима. Гранада није само ово маварско здање, пођеднако је изазовна и ван ових зидина. Најстарији део града смештен је на брду Албаисин, где је тешко одолети шарму кривудавих, калдрмисаних уличица, испреплетених у облику лавиринта. Улице старог дела града рецимо Caldereria Vieja и Caldereria Nueva део су Гранаде где је увек динамично и прометно, пулс града осети се на овом месту дању и ноћу. Беле маварске куће са препознатљивим решеткама од кованог гвожђа на својим прозорима, са дрвеним капијама и каменом поплочаним плочницима део су историје овог града. Панорамско разгледање града аутобусом и пешице. Факултативна посета Алхамбри, обилазак дворских паркова Хенералифе, могућност организовања обиласка и палате Карла V, али у зависности од слободних термина. Наставак пута за Марбељу, град на југу Шпаније и познато туристичко место на Кости дел Сол у провинцији Малага. Овај град располаже са више лука за јахте и једном рибарском луком. Марбеља је познато монденско летовалиште југа Шпаније. Ипак, осим луксузних садржаја у градској марини, Пуерто Банусу, Марбеља има и другу страну. Туристи ће уживати у шетњи уским калдрмисаним улицама Старог града и мирисању цветова бугенвилије на шармантним трговима оивиченим традиционалним здањима. После одмора у неком од бројних тапас барова, посетиоци могу доживети понуду локалних сувенира – од домаћег маслиновог уља до ручно рађених чоколада. У Старом граду неколико здања се издваја по свом значају и лепоти. Најатрактивније за посетиоце су градска кућа, кућа старог градоначелника и црква Ермита де Сантиаго. Сва ова здања су из периода XV и XVI века. Недалеко одатле је и барокна црква Госпе од утелотворења, коју краси камени улаз у рококо стилу. Унутар ње је статуа светог Барнабаса, свеца заштитника Марбеље. У близини су остаци импресивне маварске тврђаве Алказабе и њених зидина. Не треба пропустити ни посету Музеју гравирања где се могу пронаћи дела Антонија Тапија, Пикаса, или Антонија Сауре. Повратак у хотел. Ноћење.
 3. дан (термин 1 – 21. март 2023; термин 2 – 28. март 2023.) ТОРЕМОЛИНОС / СЕВИЉА /. Слободан дан за индивидуално разгледање града или факултативни целодневни излет аутобусом за Севиљу, привредни, културни и финансијски центар Шпаније, главни град покрајине Андалузије и један од најлепших градова Европе. Позната је по кориди, Севиљском берберину, тапасима, традиционалном шпанском јелу, као и раскошној маварској архитектури. Севиља је изнедрила нека од најзначајнијих имена шпанског сликарства XVII века: Франсиска де Сурбарана, Дијега Веласкеса, Хуана де Валдеса Леала и Бартоломеа Естебана Муриља. Данас је Севиља седиште бискупије, па је самим тим и главно трговачко средиште јужне Шпаније. Пролазак различитих цивилизација утицао је на стварање великог, веома добро очуваног историјског центра као и на посебан карактер овог града. У највеће туристичке атракције које треба посетити спадају: Алказар, прва европска краљевска резиденција са раскошним палатама и вртовима, која се налази насупрот катедрале и који је од Трга победе одвојена Лављим вратима. Градњу су почели маварски султани, а касније је наставили шпански краљеви. Несвакидашњим градским шармом издваја се Јеврејска четврт, са уским уличицама, слатким трговима, прелепим сувенирницама, ресторанима са најбољим тапасима у целој Шпанији, кућама са цветним балконима и прелепим патијима (двориштима), где је први пут изведена опера Кармен и где је своје прве кораке начинио чувени барокни сликар Бартоломео Муриљо. Севиљска катедрала је највећа готичка и трећа је катедрала на свету по величини. Направљена је на месту џамије грађене у периоду од 1184. до 1198. године и посвећена је Девици Марији. Џамија је претрпела велика оштећења 1356. године у разорном земљотресу. Сачувани су стубови и други елементи старе џамије. Унутрашњост катедрале одликује огроман простор препун капела (око 80), многобројних уметничких дела као и ремек дело – раскошни олтар висине тридесетак метара, изузетно филигрански резбарен и позлаћен, са фигурама и сценама из Христовог живота. Осим богатства стилова, преко арапског, готског,ренесансног до барокног, највећег олтара на свету, где је уграђено више од две тоне злата, најстаријих оргуља, грандиозних капела, дворишта са поморанџама, Муриљових слика, катедрала поносно чува и Колумбов гроб. Минарет је преживео земљотрес па је претворен у звоник који се зове Хиралда и представља један од симбола Севиље. Висок је 105 м. Уместо степеница направљене су рампе, а данас су на врху торња звона која се често оглашавају. Два највећа фестивала у целој покрајини се одржавају у Севиљи. Први је Света недеља и њиме се обележава смрт Исуса Христа. Други је Априлски фестивал који је један од највећих фестивала у Андалузији. Током овог фестивала људи постављају шаторе у којима проводе недељу дана дружећи се. Мушкарци облаче своја најбоља одела, а жене облаче традиционалне фламенко хаљине и изводе овај плес. Слободно време. Ноћење.
 4. дан (термин 1 – 22. март 2023.; термин 2 – 29. март 2023.) ТОРЕМОЛИНОС / КОРДОБА – РОНДА /. Слободан дан за индивидуално разгледање града или целодневни факултативни излет за Кордобу, један од најлепших градова-музеја на свету. Град су основали Картагињани, затим је био главно римско насеље, па престоница маварског шпанског калифата, као и седиште озлоглашене инквизиције. Из времена римске империје остао је мост са луковима, преко реке Гвадалкивир, којим је Цезаров пут водио до насеља кроз монументалну капију, која је и данас својеврстан украс града. У време Римљана цео град је био опасан бедемима, кулама и капијама. Касније су Арапи на римским рушевинама подигли зидине и у тим оквирима је настао најлепши део – стари део града. Заштитни знак Кордобе је свакако катедрала Ла Мескита, познатија као „џамија хиљаду стубова“, јединствена грађевина на свету, у којој су време и простор ујединили оно што је немогуће спојити. Градњу џамије започео је крајем VIII века емир Абд ал-Рахман И, из династије Омајада, која је тада владала скоро целом Шпанијом. Џамија, на 110 стубова, са неизбежним двориштем препуним поморанџи, али без детаљне декорације, завршена је за свега 17 година. Од XIII века хришћански владари Кастиље су љубоморно чували блистави споменик династије Омајада, пуних триста година, све док Карло В није одобрио поглаварима цркве да се поруши део џамије и да се у централном делу подигне велелепна катедрала. Сама џамија је овом доградњом изгубила на лепоти, али је добила на аутентичности. Осим велике џамије, у Кордоби има више од петнаест цркава и капела. Панорамско разгледање града пешице. Наставак путовања за Ронду. Ронда је позната по свом положају на литици и дубоком понору на чијем је дну река Гуадалевíн и који дели град. Сада је то један од градова и села који су укључени у природни парк Сиерра де лас Ниевес. Око града се налазе остаци праисторијских насеља из неолитског доба, укључујући цртеже на стенама Цуева де ла Пилета. Ронду су, међутим, први населили рани Келти, који су је назвали Арунда у ВИ веку пре нове ере. Садашња Ронда је римског порекла, основана је као утврђена постаја у Другом пунском рату, од стране Сципиона Афричког. Ронда је добила титулу града у време Јулија Цезара. Три моста преко кањона Пуенте Романо “Римски мост”, Пуенте Виејо “Стари мост”, и Пуенте Нуево “Нови мост”, премошћују кањон. Пуенте Нуево је највиши од мостова, уздиже се 120 м изнад дна кањона, а сва три представљају најимпресивнија обележја града. Овдашња породица Ромеро – од Францисца, рођеног 1698.године, преко његовог сина Јуана, до његовог славног унука Педра, који је умро 1839. године – одиграла је главну улогу у развоју модерне шпанске борбе с биковима. Чланови породице су заслужни за иновације као што је употреба плашта и мача посебно дизајнираног за убијање. Педро је посебно трансформисао кориду у “умеће и вештину за себе, а не само представу клања бика”.’Corrida Goyesca’ је борба са биковима која се одржава једном годишње у Ронди на Плаза де торос де Ронда, најстаријој арени за борбе са биковима у Шпанији. Саградио ју је 1784. године у неокласичном стилу архитекта Јосé Мартин де Алдехуела, који је пројектовао и Пуенте Нуево. Палата Марqуес де Салватиерра мали музеј ренесансне уметности и артефаката. Палата је реновирана зграда из XVIII века ранијег објекта из XVI века који су католички монарси поклонили породици Дон Васца Мартíна де Салватиерра када су прерасподелили плен реконквисте. Године 1994. Мадона је добила дозволу за снимање спота унутар палате. Цаса дел Реy Моро, саграђена је у XVIII веку, када је маварска Шпанија била већ далека успомена. Њени наизглед маварски вртови су новијег датума, дизајнирани су 1912. године. Кућа поседује један прави и важан реликт маварског периода: такозвани Водени рудник, низ степеница до реке урезаних у зид литице. Положај града Ронда пружа поглед на планине Серранíа де Ронда. Делимично нетакнута Baños Arabe арапска купатила налазе се испод града, поред Пуенте Арабе и датирају из XIII и XIV века. Арапска купатила су некада испуњавала функцију прочишћавања посетилаца који су долазили у град Ронду а ово су најбоље очувана арапска купатила. Повратак у хотел. Ноћење.
 5. дан (термин 1 – 23. март 2023.; термин 2 – 30. март 2023.) ТОРЕМОЛИНОС – БЕОГРАД. Трансфер до аеродрома.

Термин 1 – Лет за Београд (ЈУ 579) у 14.25 сати. Слетање на аеродром „Никола Тесла“ у Београду у 17.35 сати.
Термин 2 – Лет за Београд (ЈУ 577) у 17.50 сати. Слетање на аеродром „Никола Тесла“ у Београду у 21.00 сати.

ИНФОРМАЦИЈЕ И НАПОМЕНЕ ЗА ПУТОВАЊЕ “АНДАЛУЗИЈСКА БАЈКА”:

У ЦЕНУ АРАНЖМАНА ЈЕ УРАЧУНАТО (сви неопходни трошкови по особи):

авио и аеродромске таксе у Београду и Малаги,, авионски превоз на релацији Београд – Малага- Београд, превоз аутобусом на назначаним релацијама, смештај у хотелу апартманског типа категорије четири звездице у двокреветним собама са опремљеном чајном кухињом (четири ноћења), разгледање града према програму, услуге водича и трошкови организовања путовања.

У ЦЕНУ АРАНЖМАНА НИЈЕ УРАЧУНАТО:

међународно путно здравствено осигурање, улазнице за културно историјске објекте са укљученим обавезним локалним водичем и трошковима резервације карата, комуналне сервисне и пореске таксе (око 3 € по особи и по ноћењу), трошкови Антигенског или ПЦР тест уколико буде био потребан за улазак и излазак из земље као и факултативни излети.

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА И НАЧИН ПЛАЋАЊА

Цена путовања исказана је у еврима а плаћање је искљуциво у динарској противвредности, по средњем курсу НБС, на дан уплате.

Готовинско плаћање:

Приликом пријављивања и закључивања уговора о путовању уплаћује се аконтација у износу од 30% цене а најкасније 20 дана пре поласка на путовање уплаћује се преосталих 70%, до пуног износа цене путовања.
Платним кредитним картицама: кредитним картицама Банца ИНТЕСА на 6 рата без камате
Кредитима пословних банака: Цео износ се може измирити кредитима пословних банака по важећим прописима. У том случају Путник Травел ће, приликом пријављивања, издати профактуру на укупан износ коју ће путник предати пословној банци ради одобравања кредита.

Чековима грађана:

 • 30 % од укупне цене путовања уплацује се приликом пријављивања и закључивања уговора о путовању
 • 20 % од укупне цене путовања уплаћује се најкасније 20 дана пре поласка на путовање
 • 50 % од укупне цене путовања, путници могу уплатити у 6 једнаких месецних рата, депоновањем лицних цекова грађана,
  а најкасније 20 дана пре поласка на путовање, са датумима доспеца сваког наредног месеца.
ФАКУЛТАТИВНИ ИЗЛЕТ
 • Целодневни излет аутобусом “Севиља”. Цена – 69 еура. (У цену је укључено: превоз аутобусом на релацији хотел–Севиља–хотел, услуге водича и трошкови организације).
 • Целодневни излет аутобусом “Гранада-Марбеља”. Цена – 65 еура. (У цену је укључено: превоз аутобусом на релацији хотел–Гранада-Марбеља–хотел, услуге водича и трошкови организације ). У цену није укључена улазница за Алхамбру која зависи од локалитета који се обилази.
 • Целодневни излет аутобусом “Кордоба-Ронда”. Цена – 69 еура. (У цену је укључено: превоз аутобусом на релацији хотел–Кордоба-Ронда-хотел, услуге водича и трошкови организације).
  За реализацију овог излета потребно је најмање 20 пријављених учесника. (У случају мањег броја пријављених путника излети би могли да буду изведени уз кориговање цене)
ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ ЗА ПУТОВАЊЕ
 • Потребно је најмање 20 путника за реализацију овог путовања.
 • Путник Травел задржава право промене распореда разгледања градова по данима путовања
 • Постоји могућност смештаја у једнокреветним или трокреветним собама уз благовремени упит у пословници Путник Травела. Доплата за
  једнокреветну собу износи 120 еура за све време боравка.
 • Полиса здравственог осигурања је неопходна у зависности од прописа земље крајње дестинације. Агенција Путник Травел препоручује путницима да пре поласка на ово путовање прибаве полису међународног путног здравственог осигурања.
ОПШТЕ НАПОМЕНЕ
 • Путник Травел задржава право да, у случају измене цене превоза, измене девизног курса, недовољног броја пријављених путника и слично, измени цену путовања за одговарајући износ или откаже путовање, а најкасније пет дана пре поласка. Цена путовања важи од датума издавања програма.
 • Организатор путовања није овлашћен и не цени ваљаност путних и других исправа. Путници који нису држављани Србије у обавези су да се сами упознају са визним режимом земље у коју путују. Препоручује се путницима, држављанима Србије, да се информишу о условима уласка у земље у кују путују (потребна новчана средства за боравак, здравствено осигурање, потврде о смештају…). Агенција не сноси одговорност у случају да пограничне власти онемогуће путнику улаз на територију земље у коју путују.
 • У оквиру панорамског разгледања градова наведених у програмима путовања Организатора нису предвиђене посете ентеријера јавних грађевина, институција и споменика културе, осим када је то посебно назначено.Треба узети у обзир да постоји могућност да неки од садржаја хотела не буду у функцији услед објективних околности, као и да услед државних или верских празника на одређеној дестинацији неки од локалитета, тржних центара, продавница, ресторана, музеја… не раде.
 • Моле се путници да се брижљиво старају о свом новцу, вредним стварима и пртљагу. Организатор путовања не сноси одговорност за њихов евентуални губитак, нестанак или крађу током трајања путовања.
 • У складу са одредбама Закона о туризму Организатор путовања има гаранцију путовања којом се за случај инсолвентности организатора путовања обезбеђују трошкови нужног смештаја, исхране и повратка путника са путовања у место поласка у земљи и иностранству, као и сва настала потраживања путника и за случај накнаде штете обезбеђује накнада штете која се проузрокује путнику неиспуњењем, делимичним испуњењем или неуредним испуњењем обавеза организатора путовања, које су одређене општим условима и програмом путовања по Уговору о гаранцији путовања за слуцај инсолвентности и накнаде стете број 470000049623 од 01.10.2021. осигуравајуце компаније “Триглав осигурање” АДО Београд.
 • Услови коришћења путовања наведени су у Општим условима путовања Путник Травела, лиценца бр. ОТП 163/2021 од 12.11.2021., а усклађени су са Законом о туризму Републике Србије; моле се сви путници да их пажљиво прочитају пре поласка на путовање. Путник Травел сматра да се путник упознао са Општим условима путовања, потписивањем пријаве (уговора) за путовање и уплатом аконтације.

5.јануар 2023. ПУТНИК ТРАВЕЛ

Погодност:

Плаћање на 6. рата путем административне забране

Попуст

Веб сајт:

https://www.putniktravel.rs/srb-rs/home/

Leave a Reply