ТОРИНО – ЖЕНЕВА – МОН БЛАН & ШАМОНИ – КРЕМОНА

ТОРИНО – ЖЕНЕВА – МОН БЛАН & ШАМОНИ – КРЕМОНА

Раскошна архитектура „старе даме“ Торина наликује на сан неког старог мајстора који је желео да створи своје ремек-дело… И у томе је успео… Та раскош и доликује некадашњој краљевској престоници династије Савоја која је из овог града моћи успела да оствари сан свих Италијана, а то је уједињење у једну земљу… Река По која протиче кроз Торино даје овом граду посебан шарм, а укус и мирис чувених ђандујота и чоколаде, чине посебан доживљај… Увече је у овом граду посебно занимљиво… Тада се са високих венаца Алпа спуштају планинске струје које граду дарују чист ваздух са мирисима алпских удолина и врхова… Излет за Женеву је посебан доживљај! Пут води кроз алпску покрајину Вал д’Аоста, а пејзажи назубљених Алпа изгледају нестварно… Пролазак кроз тунел Мон Блан, испод истоименог, највишег алпског масива, никога неће оставити равнодушним… Изласком из тунела, улазимо у Француску и у невероватно лепу долину Шамони. Посетићемо дивни Шамони одакле се пружа нестваран поглед на масив Мон Блана. А онда, ођедном, пред очима ће се указати кристална вода прелепог Женевског језера и отмена Женева у којој изгледа да је баш све скројено за уживање… Тако је већ вековима, јер у овај град долази светски џет-сет због престижа. Поред тог „crem-de-la-crem“ бићемо и ми!

Програм путовања:
  1. дан (петак 14. април / 28. април) Полазак из Београда (Сава центар)/Новог Сада (АС „Војводина“) у касним поподневним сатима (око 19х). Ноћна вожња преко Хрватске и Словеније уз краћа успутна задржавања ради одмора и обављање царинских формалности…
  2. дан (субота 15. април / 29. април) Преподневна вожња преко северне Италије ка области Ломбардије. Успутни обилазак града виолина КРЕМОНЕ. У овом граду су своје виолине правили градитељи из поридица Страдиваријус, Аманати, и многи други. У Крмеони ћемо се прошетати градом до Катедрале и дивних, уснулих тргова, и мало ћемо предахнути у дивном историјском центру. Наставак путовања ка области града ТОРИНА. Долазак у поподневним сатима. Смештај у хотел. Одмор. Ноћење.
  3. дан (недеља 16. април / 30. април) Доручак од 7х. Слободно време за индивидуалне активности, или полазак у 8.30х на целодневни факултативни излет ка Француској и Швајцарској. Путовање преко Аосте и кроз тунел Мон Блан који спаја Италију са Француском. Након проласка тунела застаћемо на кратко крај споменика Олимпијској бакљи, спомен одржавања Зимских Олимпијских игара у Шамонију 1924. Одлазимо до ШАМОНИЈА, ексклузивног ски-центра у Француској (долазак око 12х). Слободно време 3 сата за индивидуалне активности, шетњу, вожњу гондолом до масива Мон Блана, уживање у сјајној алпској атмосфери… Одлазак до ЖЕНЕВЕ (долазак око 16.30х). Панорамски обилазак града уз разгледање: Језерска променада са луксузним хотелима, споменик аустријској царици Елизабети, Енглески врт са Цветним сатом, комплекс Уједињених Нација са „сломљеном столицом“, монумент Брунсвик… Слободно време уз препоруку да се прошетате кроз најстарији део Женеве у којем се налази прелепа готска катедрала Св. Петра. Полазак из Женеве ка Торину у 20х. Повратак у хотел око 23.30х. Ноћење.
  4. дан (понедељак 17. април / 1. мај) Доручак. Ођава из хотела у 9х. Одлазак до центра града. Панорамски обилазак града: дворац Валентин – некадашњи летњиковац династије Савоја, Борго Медиовале – реплика средњовековног села,… Пешачки обилазак историјског центра града: трг Карло Фелиће са лепим вртом који представља једну од најлепших зелених оаза историјског центра града; трг Сан Карло – елегантан и раскошан са барокним палатама и црквама близнакињама; Виа Рома – трговачка зона града; трг Кастело са Краљевском палатом – некадашње седиште моћи династије Савоја; палата Мадама – краљичина палата са прелепо декорисаном чеоном фасадом; Моле Антонелијана – један од најупечатљивијих симбола Торина са величанственом куполом и славним „летом бројева“ (препорука је да се попнете на врх куполе и да уживате у спектакуларном погледу на град); трг Солферино са мистичним легендама о вратима магије… Слободно време за индивидуалне активности уз препоруке за шопинг, шољу „бићерина“, ђандујоте, шетње… Полазак ка Србији око 20х. Ноћна вожња преко Словеније и Хрватске.
  5. дан (уторак 18. април / 2.мај) Повратак у Нови Сад/Београд у поподневним часовима. Крај путовања.
ЦЕНА АРАНЖМАНА ПО ОСОБИ

редовна цена 219 € снижено 189 € снижено за чланове синдиката 160 €

ИЗЛЕТ ШАМОНИ И ЖЕНЕВА за уплате у агенцији

уместо 70 € само 60 €

Цена аранжмана укључује:

• превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио-видео опрема)
• 2 ноћења са доручком (континентални – класичан начин послуживања) у хотелу са 3* у регији Торина
• смештај у 1/2 и 1/2+1 собе са купатилом (1/2 собе састоје се од 2 сингле лежаја нормалне величине или француског ’’qуеен сизе’’ лежаја. 1/2+1 собе састоје се од 2 сингле лежаја нормалне величине или француског ’’qуеен сизе’’ лежаја са помоћним лежајем, мањих димензија од редовна два – фотеља на развлачење, форма пољског жичаног кревета или сл.; што може битније угрозити комфор треће особе!)
• обилазак Кремоне и Торина према програму уз тумачења туристичког водича
• услуге водича
• организационе трошкове

Цена аранжмана не укључује:

▪ Улазнице за музеје и друге туристичке објекте
▪ Трошкове обавезног међународног путног осигурања са Цовид19 покрићем (може се добити у агенцији по цени од 1000 динара за особе од 18-70 год.; за старије 70+ цена осигурања износи 2000 динара)
▪ Остале непоменуте услуге
▪ Доплату за једнокреветну собу – 70 €
▪ Доплату за додатно седиште у аутобусу – 100 €
▪ ГРАДСКУ ТУРИСТИЧКУ ТАКСУ која за хотеле у Торину са 3* износи 4 € по ноћењу и особи – УКУПАН ИЗНОС ТАКСИ 8 € – ПЛАЋАЊЕ НА ЛИЦУ МЕСТА!

У случају да излет за Женеву и Шамони није резервисан приликом пријаве и плаћен у агенцији, његова цена за уплату на лицу места износи: 70 €

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

ПЛАЋАЊЕ СЕ ВРШИ У ДИНАРСКОЈ ПРОТИВВРЕДНОСТИ ПО СРЕДЊЕМ КУРСУ НБС НА ДАН УПЛАТЕ
• Готовински – резервација се врши уплатом аконтације у износу од 40%, а остатак се плаћа најкасније 15 дана пре датума поласка.
• Административном забраном на плату – 50% се плаћа приликом резервације, а остатак дуга се исказује у еврима, а обрачун се врши по средњем курсу НБС на дан доспећа обуставе и рате! Административним забранама је могуће платити до 20.10.2023.
• Платним и кредитним картицама ВИСА, МАСТЕР, МАЕСТРО, АМЕРИЦАН ЕXПРЕС и ДИНА.
• Интеса кредитном картицом Виса, Мастер, Маестро или Америцан Еxпрес картицама – 60% се плаћа приликом резервације, остатак дуга је могуће платити наведеним картицама најкасније 15 дана пре поласка на максимално 6 месечних рата а закључно са 20.10.2023.
• Запослени у предузећима која су чланице „Фонда Солидарности“ плаћају на 12 рата, уколико им Фонд одобри Уговор о административној забрани.
• У месечним ратама ЧЕКОВИМА: приликом резервације плаћа се 50% од цене аранжмана, а остатак дуга се дели на једнаке месечне рате, које доспевају 20.-тог у месецу, а најкасније до 20.10.2023.
У све цене је урачунат ПДВ од 20%

ОПИС ХОТЕЛА :

ХОТЕЛ 3*, регија Торина
Хотел се налази у регији Торина на удаљености од самог града до 40 км. Поседује ресторан за послужење доручка, WиФи конекцију у јавним деловима објекта, лоби са аперитив баром, рецепцију… Смештај је у собама стандард категорије. Све собе поседују купатило са туш-wц, централни грејни систем, ТВ. У ресторану хотела се служи „buffet“ доручак, типа самопослуживања (слаб и једноличан).

САСТАВНИ ДЕО АРАНЖМАНА СУ И ПОСЕБНЕ НАПОМЕНЕ АГЕНЦИЈЕ ОРГАНИЗАТОРА КОЈЕ СЕ НАЛАЗЕ У ПРОСТОРИЈАМА АГЕНЦИЈЕ, ИЛИ НА WЕБ САЈТУ:

www.fantast.rs (Посебне напомене су везане за редослед седења у аутобусу и могућности доплате одређених седишта, као и за низ других елемената битних за организацију путовања и задовољство путника! Прочитајте их!)
У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута.
ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене у програму путовања (редослед појединих садржаја у програму услед објективних околности). Аранжман је рађен на бази минимум 45 путника. Уз овај аранжман важе општи услови путовања организатора, усаглашени са YУТА стандардом. Организатор путовања Фантаст тоурист д.о.о.,Јеврејска 8, Нови Сад, матични број 20024925. Лиценца број: ОТП А-70/2021. Према Закону о туризму организатор има прописану БАНКАРСКУ ГАРАНЦИЈУ бр. 04777-02-0167750 (осигурана сума у висини од 250.000€) „UNICREDIT BANK SRBIJA AD BEOGRAD“.

Погодност:

Плаћање на 4. рате путем административне забране

Попуст

Веб сајт:

https://fantast.rs/evropska-putovanja/italija/torino-zeneva-milano-nova-godina-29-12.html

Leave a Reply