ЈАПАН – Земља излазећег сунца

ЈАПАН – Земља излазећег сунца

13 дана (10 ноћења) – авионом 

ПОЛАЗАК: 22.октобар 2023.

ПОВРАТАК: 3. новембар 2023.

1.дан (22.октобар 2023.) БЕОГРАД – ДОХА.

Састанак путника на аеродрому “Никола Тесла” у 12.40 сати. Лет за Доху (QR 232) у 15.40 сати. Слетање у Доху у 21.35.

Цена за чланове Синдиката је 1340 €, плаћање на 15 месечних рата путем административне забране.

2. дан  (23.октобар 2023.) ДОХА – ТОКИО. 

Лет за Токио (QR 806) у 01.55 сати. Слетање у Токио у 18.35 сати по локалном времену. Јапан, земља излазећег Сунца су древном традицијом, предивним пределима, фасцинантном културом. Прошлост Јапана обилује богатим догађајима и занимљивом историјом. Ово је земља богата храмовима и светилиштима, историјским споменицима, земља врхунске технологије, и предивне архитектуре. Јапан је одувек био привлачан туристима, било зато што је далека дестинација, било због своје богате историје и занимљиве културе или чињенице да је једна од најнапреднијих земаља на свету. Трансфер до хотела. Смештај у хотел. Ноћење.

3. дан  (24.октобар 2023.) ТОКИО.

Разгледање града чији први подаци потичу из седмог века нове ере. На југоисточном делу острва Хоншу, у Канто региону, на месту некадашњег малог рибарског села Еда, настао је град који се данас простире на преко 2000 квадратних километара, и обухвата острва Изу и Огасова. Токио је своје садашње име добио тек 1869. године, када је јапански цар Мејџи своје седиште пренео из Кјота. Токио у преводу на наш језик значи Престоница Истока. Токио је главни и највећи град Јапана и састоји се од 26 градова, 6 градића и 8 села, а који су се током више векова спојили у једну целину. Данас је ово једна од најмодернијих и најнапреднијих престоница света. Разгледање главних знаменитости Токиа у пратњи водича (песице и градским превозом): Асакуса – Стари део града у коме је сачуван традиционални изглед Токија. Ово је једини део Токија у коме заиста се може осетити права атмосфера традиционалног Јапана. Овде се налази најстарији будистички храм у Токију Сенсоји, саграђен у 7. веку у част богиње милости Каннон. Улице које воде према храму начичкане су штандовима на којима се налази традиционална јапанска одећа, штапићи, као и укусни деликатеси. У близини Асакусе налази се највиша зграда у Јапану, Sky Tree, торањ висок 634 метра. Царска палата која се налази на месту некадашњег Едо замка. Велики парк окружен је масивним зидинама у самом центру града. Реч је о резиденцији јапанске царске породице. Едо дворац је некада био седиште породице Токугава, која је владала од 1603. до 1867. године. Градња нове палате завршена је 1888. године. Током Другог светског рата је порушена, али је након рата изграђена у истом стилу. Поред палате, посетиоци могу да уживају и у другим објектима који красе ово предивно здање. Источни вртови палате, отворени су за јавност током целе године, док је унутрашњи део палате за јавност отворен само два дана у току године, 23. децембра када је царев рођендан и 2. јануара, када можете на балкону видети чланове царске породице. Гинза – део града у којем се налази највећи део продавница луксузне робе напознатијих брендова, седиште Сонyа и њихов музеј у коме се може видети досадашњи развој, позориште Гинза Кабукиза, храм Тсукији Хонгвањи као и Тсукији маркет (карта за превоз није укључена у цену путовања). Ноћење.

4. дан (25.октобар 2023.) ТОКИО.

Разгледање највећих знаменитости Северног и Западног Токиа у пратњи водича (одлазак метроом или градским превозом) Препоручујемо посету Националном музеју најстарији и најбољи музеј Јапана, у коме су у пет изложбених зграда, изложени експонати попут одеће самураја, мачева, керамике, калиграфских записа, скулптура, уметности старе 2000 година, модерне уметности. Ту су још галерија драгоцености Хорyуји, и чудесан музејски врт, пример традиционалних јапанских вртова. Схибуyа – кварт препун бљештавих реклама на врховима зграда, једна од најпознатијих шопинг области у Токију, место бројних продавница, клубова и барова, популарно одредиште младих, најбоље место за ноћни живот. У овом кварту налази се споменик псу Хасцхику који је 9 година на истом месту верно чекао свог власника који је преминуо. Схињуку – Ово је заправо град у граду. У западном делу Нисхи Схињуку је пословна четврт у којој се налази и зграде владе, док је на истоку смештена четврт Хигасхи Схињуку позната по девојкама за забаву и апаратима за коцкање. У Схињуку се налази и Голден гаи, део града препознатљив по најмањим кафићима на свету, од којих је сваки уређен у неком свом стилу. Схињуку Гyоен је један од је један од највећих и најпопуларнијих паркова у Токиу. Налази се на свега неколико минута од станице Схињуку, а одликују га пространи травњаци, вијугаве стазе за шетњу, као и опуштајући амбијент за право уживање. Ово је једно од најбољих места за уживање у јединственим цветовима трешње. Парк је настао у време Едо периода, а касније су га користили цареви као место за рекреацију и забаву. Током Другог светског рата парк је потпуно уништен, али је већ 1949. године поново отворен. Шаренило и изглед врта осликани су у разним стиловима, од којих су многи дошли са запада. Реч је о веома живахном месту које никако не треба пропустити. Светилиште Меији је храм посвећен духовима цара Меиђија и његове супружнице, царице Шокен. Светилиште Меији и суседни парк Yоyоги заједно чине велики шумски предео, у коме се налазе пешачке стазе за право уживање и бег од оближње буке. Светилиште је завршено 1920. године, осам година након смрти цара, и шест година након смрти царице. Објекат је уништен током Другог светског рата, али је веома убрзо обновљен. Током владавине цара Меиђија дошло је до великог напретка у развоју Јапана, што је довело до тога да након његове смрти ова држава уђе у свет сила. Ова капелица је један од најлепших примера јапанске Схинто архитектуре. Смештена је у средини шумарка, оазе мира у центру града (карта за превоз није укључена у цену путовања). Ноћење.

5. дан (26.октобар 2023.)  ТОКИО / ФУЏИ /.

Слободно време за индивидуално разгледање града или факултативни излет на Фуји највишу планину у Јапану која је висока 3776 метара. Планина Фуџи је вулкан који је последњу ерупцију имао 1707. године, али га геолози генерално још увек сврставају у активне вулкане. Име планине потиче из Аину језика и значи вечни живот. Планина Фуџи, са својим елегантним, купастим обликом, постала је позната широм света и сматра се светим симболом Јапана. Међу Јапанцима постоји осећај личне идентификације с планином, тако да се сваког пролећа на хиљаде њих пење до храма који се налази на њеном врху. Фуџи је кроз историју био веома популарна тема у уметности. Од свих радова који приказују планину, најстарији сачувани је цртеж на клизним вратима из периода Хеиан који датира из XИ века. Планина је главни део националног парка Фуџи-Хаконе-Изу. Ноћење.

6. дан (27.октобар 2023.) ТОКИО / НИКО /.

Слободан дан или целодневни факултативни излет за Нико. Вожња аутобусом кроз предивну природу до подручја Националног парка, чувеног  у свету по природним лепотама, водопадима, бројним језерима, планинама, изворима топле воде. У подножју планине Нантаи, лежи Цхузењи језеро, познато по лососима и пастрнкама, идеално за шетње, посматрање птица, настало пре 20.000 година ерупцијом управо планине Нантаи. Вожња до града Нико који је на попису УНЕСКО-ве светске баштине и налази се на улазу у Национални парк. Град лежи уз реку Даиyа, северно од градског подручја Токyо-Јокохама. Никко, једно од главних ходочасничких и туристичких средишта у земљи, налази се на југоисточном рубу Националног парка Никко. Име  потиче од јапанске речи која значи “сунчев сјај” или “сунчева светлост”. Сјај овог мјеста огледа се у јапанској пословици: “Не говори ‘кекко’ [величанствено] док не видиш Никко.” Схинто светилиште је можда постојало у Никкоу већ у IV. веку пре христа, а 766. године овде је основан будистички храм. Међутим, од XVII. века градом доминира велико светилиште Тосхо у коме се налази маузолеј Токугаwе Иеyасуа, првог Токугаwа шогуна. Важан је и маузолеј Даиyуин, посвећен Токугаwи Иемитсуу, трећем Токугаwи шогуну, који је умро 1651. Светилишта и повезане грађевине су значајне по својој живописној црвеној боји која симболише крв, позлаћеном украсу и детаљима. Њихово сликовито окружење, а посебно шумарци дивовских јапанских кедрова у којима се налазе, знатно повећавају атрактивност града. Ноћење.

7. дан (28.октобар 2023.) ТОКИО – ГАСТРОНОМСКИ УКУСИ ЈАПАНА.

Одлазак градским превозом у пратњи водича и обилазак неких од најпознатијих места где се посетиоци могу упознати са традицијом и укусима јапанске кухиње. Обилазак једне од највећих светских пијаца са плодовима мора Тсукији, где се посетилац упознаје са целим процесом како се риба лови, дистрибуира и продаје. Упознавање са фасцинантним светом сусхија практично од океана до тањира. Уз помоћ сусхи мајстора се може видети процес припреме и уметност израде правих јапанских нигири сусхија. Овде се може стећи нови увид у интимни однос Јапанског становништва са плодовима мора. Прави доживљај јапанске гастрономске културе и хране може се доживети током обиласка токијске четврти Схибуyа. Овде се могу пробати локална јела као што су ‘окономиyаки’ (слане палачинке са јајима), Wагyу говеђи ражњићи и још много тога у неуобичајеним ресторанима и окупљалиштима у овом подручју. Шетња скривеним уличицама препуних локалних малих ресторана пружа незабораван доживљај уживања у локалној храни, пиву, схоцху ( ликер од пиринча). Посетиоцу се пружа могућност доживљаја четврти Схибуyа очима локалног становништва. Са највећим бројем барова по квадратном метру на свету, четврт Схињуку Голден Гаи у Токију је незаобилазна дестинација за путнике живахног духа. Обилазак Схињуку Голден Гаи и Кабукицхо приказује најбоље барове, ресторане и штандове са храном које ове четврти могу понудити. Може се уживати у јапанским јелима као што су рамен и yакитори (ражњићи) и истовремено упознати са богатом историјом тог подручја. Ово је једно од најпознатијих забавних места у Јапану као и локација са најпопуларнијим ноћним животом у Токију (карта за превоз није укључена у цену путовања). Ноћење.

8. дан (29.октобар 2023.) ТОКИО – КАВАГОЕ “МАЛИ ЕДО” – ТОКИО.

Одлазак градским превозом у пратњи водича у Каwагое, историјски град који је задржао стил из Едо периода када је одавде робом снабдеван Токио, који је и последњих година веома привлачан за посетиоце. Смештен северно од Токија у префектури Саитама, до Каwагоеа се може доћи за око пола сата од ширег центра града. Током година јапанских шогуна, Каwагое је цветао због бродских саобраћаја ка и из Токиа на градској реци Ирума. У то време , то је био један од најважнијих трговачких градова око Еда, како се Токио тада звао. Каwагов надимак “Мали Едо” заправо потиче из тог времена. Каwагое је задржао пуно културних споменика и грађевина из раздобља Едоа, па пружа прави доживљај овог историског периода Јапана. Како је ово био важан град за Токио у трговачком и стратешком смислу, шогун је поставио неке од његових најоданијих људи као господаре дворца Каwагое. Његова главна улица, окружена зградама у стилу из ове епохе задржава амбијент који подсјећа на стари град из раздобља Едо (1603.-1867.године) и омогућава посетиоцу да замисли улице из прошлих векова. То је улица Таисхо Роман Дори, дуж које се налазе старе куће сличне магацинима са зидовима од црног малтера и крововима од црепа. На странама улице и у уличицама између зграда налазе се бројне специјализоване трговине, ресторани и снацк барови. Врло позната знаменитост је Тиме Белл Тоwер (Токи но кане). Овај звоник висок 16 метара пружа услуге мерења времена становницима још од пре 400 година. Један од најважнијих храмова у подручју Великог Токија, Китаин Темпле, друга је главна атракција Каwагоеа. У Каwагое фестивалском музеју може се доживети Кавагое фестивал, који се одржава од 1651.године. У њему се налазе једине преостале грађевине бившег Едо периода. Невероватан је јединствен призор који стварају модерне грађевине које коегзистирају са очуваним историским благом грађевина, старих продавница и гастрономских укуса. Туристи из целог света посећују ово место јер је дефинитивно идеално место за разгледање како би се осетила традиционална јапанска атмосфера (карта за превоз није укључена у цену путовања). Ноћење.

9. дан (30.октобар 2023.) ТОКИО.

Доручак. Слободно време за индивидуално разгледање града. Ноћење

10. dan (31.октобар 2023.) ТОКИО / тродневни излет: КЈОТО – НАРА – ОСАКА/.

Доручак. Слободно време за индивидуално разгледање града или факултативни тродневни излет за Кјото, Нару и Осаку. Ноћење.

Факултативни излет “Кјото, Нара и Осака”

Трансфер до железничке станице Одаwара у јутарњим сатима. Полазак воза за Кјото (вожња траје око 2,5 сата) Долазак у Кјото град смештен на острву Хоншу, у префектури Кјото. Простире се на површини од 827, 90 квадратних километара, а у њему живи око 1 500 000 становника. Заједно са градовима Осака И Кобе чини друго по величини метрополско подручје у Јапану. Оно што краси некадашњу престоницу Јапана јесте чињеница да је био поштеђен разарања током Другог светског рата. Баш због тога се Кјото сматра за центар јапанске културе, која се налази на УНЕСЦО – вој листи светске баштине. Разгледање града аутобусом у коме је најбоље представљена богата историја И традиција Јапана. Симбиоза традиције И модерног начина живота Кјото чине савршеном градом за незаборавно уживање. Археолошка истражиивања потврдила су да је област око града Кјото била насељена још пре више од 10 000 година. Ипак, о Кјотоу се пре шестог века не зна готово ништа. Осми век донео је велику промену у историји овог града. Будистичко свештенство је све више почело да се меша у послове царске управе, што је тадашњег цара Камуа нагнало да престоницу премести у подручје ван њиховог утицаја. Цар је за престоницу одабрао село Уда. Нова престоница добила је и ново име, Хеиан-кyō. Бројна превирања у Јапану доводила су до тога да је сваки владар за себе узимао неко ново седиште. Међутим, ово није утицало на то да Кјото током тог периода номинално остане престоница. Кјото је био главни град Јапана све до 1869. године, када је то звање понео Токио. Петнаести век био је веома погубан за Кјото. Град је страдао током Онинског рата, а свој нови облик почео је да добија средином шеснаестог века. Хамагури устанак 1864. године довео је до тога је је Кјото изгубио статус престонице. Кјото је био један од главних кандидата за бацање атомске бомбе током Другог светског рата. Пуким случајем избегао је судбину Хирошиме и Нагасакија. Кјото је избегао судбину других јапанских градова, И његово историјско језгро није уништено. Због тога се баштина овог града налази на УНЕСЦО – вој листи светске баштине. Предлажемо обилазак следећих знаменитости: Дворац Нијо је 1603. године изградио Токугаwа Леyасу, први шогун из Едо периода, као своју резиденцију у граду Кјото. У каснијем периоду здање је дограђивано и ширено. Након пада Тогукаwа шогуната 1867. године, дворац Нијо коришћен је неко време као царска палата. Ово здање је вероватно најбољи пример резиденцијалне архитектуре Јапана из феудалног доба, и од 1994. године налази се на УНЕСЦО – вој листи светске баштине. Сањусангендо је популаран назив за Ренгео – ин, храм у источном делу града, а који је познат по 1001 статуи Каннон, богиње милосрђа. Храм је основан 1164. године, али је оригинална структура уништена у пожару. Царска палата је здање у коме се до 1868. године налазила резиденција јапанског цара. Налази се у пространом Царском парку у центру града, а који обухвата и Царску палату Сенто, као и неколико других атракција. Царска палата обновљена је 1855. године, након што је страдала у пожару. Ограђена је дугим зидовима и састоји се од неколико капија, хала и башта. Церемоније устоличења се и данас обављају управо овде. Округ Хигасхиyама је један од најочуванијих историјских округа. Ово је место на коме се може видети сав сјај традиционалног Кјотоа, испуњен уским улицама, дрвеним зградама и традиционалним трговачким радњама. Улице су испуњене малим продавницама, кафићима и ресторанима, који се ту налазе вековима. Посетиоци у овим објектима могу да уживају у традиционалним начинима услуживања. Гион је најпознатији дистрицт гејша. Налази се око авеније Схијо, између светилишта Yасака на истоку и реке Камо на западу. Дистрицт чине ресторани, продавнице и оцхаyе, у којима гејше забављају госте. Најпопуалрнији део дистрикта Гион је Ханами – који, улица испуњена традиционалним објектима у којима се налазе ресторани. Трансфер до хотела. Смештај у хотел. Ноћење.

11. дан (1.новембар 2023.) ТОКИО.

Доручак. Слободно време за индивидуално разгледање Токиа за све путнике који се нису пријавили за тродневни факултативни излет за Кјото, Нару и Осаку. Ноћење.

Факултативни излет “Кјото, Нара и Осака”

Доручак. Слободан дан у Кјоту или факултативни одлазак за Нару која је од Кјота удаљена 45 минута и прави је град из бајке. Град Нара био је први главни град Јапана све док утицај будизма, за који кажу да се у Јапану управо овде почео развијати и ширити, није постао превише видљив. Службени главни град је тада постао Нагаока. Нара је данас посебно занимљива јер се управо ту налазе неки од најстаријих и највећих храмова али и због дивљих јелена који су овде свете животиње које шетају слободно кроз паркове и улице. Званично највећа грађевина од дрвета на свету, споменик је природне лепоте основан 1880. У њему се налази парк који се простире на више од 600 хектара површине, а њиме се слободно креће више од 1 200 дивљих јелена. Према легенди, божанство Такемиказучи дојахао је у овај град на јелену који се од тада, већ 1300 година, сматра светом животињом. Одлазак аутобусом за Осаку град у регији Кансаи на јапанском острву Хонсху. Осака је трећи град по величини становништва у Јапану после Токиа и Yокохаме и има 2,7 милиона становника. Град је изникао из рушевина утврђеног будистичког храма. На њима је саграђен дворац који и дан данас доминира овим индустријским средиштем. Већина јапанских градова у којима је током историје боравила царска породица, схогуни, има ако не очуван, онда бар реконструирани дворац. У Осаки је то права тврђава подигнута на узвисини и окружена с неколико водених јарака. Парк око дворца и његова унутрашњост уређена попут музеја обавезан су део сваког плана обиласка града. Осака је постала водећом луком, главним тржиштем пиринча и првим трговачким градом Јапана већ у раном осамнаестом веку, под водством владајуће породице Токугаwа. Ликовна уметност Јапана из тог раздобља даје наслутити да је Осака била синоним за друштвено богат живот. Данас, она остаје симболом јапанског статуса водеће економске силе. Повратак у Кјото. Ноћење.

12. дан  (2.новембар 2023.) ТОКИО / КЈОТО – ТОКИО / – ДОХА

Собе треба напустити до 10 сати. Слободно време за индивидуално разгледање Токиа за све путнике који се нису пријавили за тродневни факултативни излет за Кјото, Нару и Осаку. Трансфер до аеродрома. Лет за Доху (QR 807) у 22.30 сати.

Факултативни излет “Кјото, Нара и Осака”

Доручак. Трансфер до железницке станице. Полазак воза за Токио у 16.30. Долазак у 19.03 сати. Трансфер до аеродрома. Лет за Доху (QR 807) у 21.55 сати.

13. дан (3.новембар 2023.) ДОХА – БЕОГРАД.

Слетање у Доху у 05.00 сати по локалном времену. Наставак пута за Београд (QR 231) у 07.10. Слетање у Београд у 10.45 сати.

ИНФОРМАЦИЈЕ И НАПОМЕНЕ ЗА ПУТОВАЊЕ “ЈАПАН”:

У ЦЕНУ ПУТОВАЊА ЈЕ УРАЧУНАТО: превоз авионом на релацији Београд-Доха-Токио-Доха-Београд (са преседањем), авио и аеродромске таксе (око 395 евра), у Београду, Дохи и Токиу, (које су подложне променама и плаћају се у динарској противвредности у пословници Путник Травела), трансфери према програму путовања, смештај у Токиу, у хотелу категорије три звездице, у двокреветним собама на бази ноћења, обиласци по програму путовања, услуге водича и трошкови организовања путовања.

У ЦЕНУ ПУТОВАЊА НИЈЕ УРАЧУНАТО: трошкови градског превоза приликом разгледање градова улазнице за културно историјске споменике, ПЦР тест уколико буде био потребан за улазак и излазак из земље, боравишне таксе, међународно путно здравствено осигурање, као и факултативни излети.

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА И НАЧИН ПЛАЋАЊА
Цена путовања исказана је у еврима а плаћање је искљуциво у динарској противвредности, по средњем курсу НБС, на дан уплате. Готовинско плацање: Приликом пријављивања и закључивања уговора о путовању уплаћује се аконтација у износу од 30% цене а најкасније 30 дана пре поласка на путовање уплаћује се преосталих 70%, до пуног износа цене путовања.
Платним кредитним картицама: кредитним картицама Banca INTESA на 6 рата без камате
Кредитима пословних банака: Цео износ се може измирити кредитима пословних банака по важећим прописима. У том случају Путник Травел ће, приликом пријављивања, издати профактуру на укупан износ коју ће путник предати пословној банци ради одобравања кредита.
Чековима грађана:

 • 30 % од укупне цене путовања уплацује се приликом пријављивања и закључивања уговора о путовању
 • 20 % од укупне цене путовања уплаћује се најкасније 30 дана пре поласка на путовање
 • 50 % од укупне цене путовања, путници могу уплатити у 6 једнаких месецних рата, депоновањем лицних цекова градајана,
  а најкасније 30 дана пре поласка на путовање, са датумима доспеца сваког наредног месеца.

СМЕШТАЈ
Хотел у Токиу категорије три звездице у центру града. Путник Травел задржава право замене наведеног хотела сличним хотелима.

ФАКУЛТАТИВНИ ИЗЛЕТИ

 • Целодневни излет аутобусом за Нико . Цена –155 €. (У цену је укључено: превоз аутобусом, услуге локалног водича, услуге водича)
 • Целодневни излет аутобусом за Фуји. Цена – 165 €. (У цену је укључено: превоз аутобусом, услуге локалног водича, услуге водича)
 • Тродневни факултативни излет “Кјото” Цена – 450 €. (У цену је укључено: превоз брзим возом “Синкансен” II класе на релацији Токио-Кјото-Токио, смештај у хотелу са 3* у двокреветним собама на бази ноћења са доручком, разгледање Кјота, трансфери по програму путовања као и услуге водича)
 • Целодневни излет аутобусом за Нару и Осаку. Цена – 115 €. (У цену је укључено: превоз аутобусом, улазница, услуге водича)
  За реализацију ових излета потребно је најмање 20 пријављених учесника

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ ЗА ПУТОВАЊЕ

 • Потребно је најмање 25 путника за реализацију овог путовања
 • Путник Травел задржава право промене распореда разгледања градова по данима путовања
 • Постоји могућност смештаја у једнокреветним собама уз благовремени упит у пословници Путник Травела. Доплата за једнокреветну собу износи 360 € за све време боравка.
 • Полиса здравственог осигурања је неопходна у зависности од прописа земље крајње дестинације. Агенција Путник Травел препоручује путницима да пре поласка на ово путовање прибаве полису међународног путног здравственог осигурања.

ОПШТЕ НАПОМЕНЕ

 • Путник Травел задржава право да, у случају измене цене превоза, измене девизног курса, недовољног броја пријављених путника и слично, измени цену путовања за одговарајући износ или откаже путовање, а најкасније пет дана пре поласка. Цена путовања важи од датума издавања програма.
 • Организатор путовања није овлашћен и не цени ваљаност путних и других исправа. Путници који нису држављани Србије у обавези су да се сами упознају са визним режимом земље у коју путују. Препоручује се путницима, држављанима Србије, да се информишу о условима уласка у земље у кују путују (потребна новчана средства за боравак, здравствено осигурање, потврде о смештају…). Агенција не сноси одговорност у случају да пограничне власти онемогуће путнику улаз на територију земље у коју путују.
 • У оквиру панорамског разгледања градова наведених у програмима путовања Организатора нису предвиђене посете ентеријера јавних грађевина, институција и споменика културе, осим када је то посебно назначено.Треба узети у обзир да постоји могућност да неки од садржаја хотела не буду у функцији услед објективних околности, као и да услед државних или верских празника на одређеној дестинацији неки од локалитета, тржних центара, продавница, ресторана, музеја… не раде.
 • Моле се путници да се брижљиво старају о свом новцу, вредним стварима и пртљагу. Организатор путовања не сноси одговорност за њихов евентуални губитак, нестанак или крађу током трајања путовања.
 • У складу са одредбама Закона о туризму Организатор путовања има гаранције путовања којом се за случај инсолвентности организатора путовања обезбеђују трошкови нужног смештаја, исхране и повратка путника са путовања у место поласка у земљи и иностранству, као и сва настала потраживања путника и за случај накнаде штете обезбеђује накнада штете која се проузрокује путнику неиспуњењем, делимичним испуњењем или неуредним испуњењем обавеза организатора путовања, које су одређене општим условима и програмом путовања по Уговору о гаранцији путовања за случај инсолвентности И накнаде штете број 470000054706 од 01.10.2022. осигуравајуће компаније “Триглав осигурање” АДО Београд.
 • Услови коришћења путовања наведени су у Општим условима путовања Путник Травела, лиценца бр. ОТП 163/2021 од 11.12.2021., а усклађени су са Законом о туризму Републике Србије. Моле се сви путници да их пажљиво прочитају пре поласка на путовање. Путник Травел сматра да се путник упознао са Општим условима путовања, потписивањем пријаве (уговора) за путовање и уплатом аконтације.

Погодност:

Плаћање на 15. рата путем административне забране

Попуст

Веб сајт:

https://www.putniktravel.rs/srb-rs/home/