Пуњење електричних возила од сада и на нашим бензинским станицама у Румунији

Први нову услугу могу да користе потрошачи на GAZPROM бензинској станици у Отопени, а до краја године пуњење електричних возила биће доступно на још девет малопродајних објеката наше компаније.

Пуњење се врши путем ELMotion и PlugShare мобилних апликација помоћу којих потрошач може да започне, прати и заустави процес пуњења, прегледа време и место претходних пуњења, као и да управља својим налогом.

Пројекат изградње пуњача за електрична возила на бензинским станицама НИС Петрол реализује у сарадњи са компанијама Electromagnetica и Renovatio.

-Драго ми је да је наш тим успешно привео крају изградњу и постављање првог аутомата за пуњење електричних возила у мрежи наших бензинских станица у Румунији. Број корисника електричних аутомобила стално расте, а ми желимо свим нашим потрошачима да понудимо најквалитетнију услугу. Нови пројекат реализујемо у партнерству са компанијама које су међу најбољима у области електропуњења и он представља улазну тачку GAZPROM бензинских станица на ново тржиште. Уз то, нова услуга нам омогућава да привучемо нове потрошаче – возаче електричних аутомобила као и да разумемо њихове потребе – рекао је Вања Алексић, генерални директор НИС Петрола у Румунији.